Curs B2 (nivel upper-intermediate)

Categoria:

nivel upper-intermediate

Curs B2 (nivel upper-intermediate)

Trecerea de la nivelul B1 la B2 reprezintă pragul dintre stadiul de “învăţare a limbii” la cel de “utilizator independent” a limbii pe care ai studiat-o, adică de la acest nivel îţi poţi aprofunda cunoştinţele şi poţi practica abilităţile de exprimare, citire şi înţelegere în mod independent.
Cei care ajung la nivelul B2 pot cu uşurinţă să înţeleagă deja articole sau interviuri din ziare şi reviste şi să înţeleagă atât sensul global al textului cât şi cele secundare cum ar fi ironia, sarcasmul, etc. Pot să înţeleagă fără prea mari greutăţi principalele puncte din orice buletin de ştiri sau emisiuni, piese de teatru, interviuri, documentare chiar în limba sursă fără a avea nevoie de subtitrare, pot să citească recenzii citice pe diverse teme culturale şi pot să rezume la rândul lor aceste informaţii, pot să facă decrieri clare şi detaliate ale multor subiecte diverse şi să construiască o succesiune de argumente logice conectând ideile între ele.
Ceea ce face diferența faţă de alt nivel este calitatea exprimării în sensul că atunci când eşti deja la acest nivel poţi să vorbeşti destul de mult timp şi să menţii acelaşi ritm, într-o prezentare de exemplu, fără să ai pauze în care să-ţi cauţi cuvintele pentru că ai deja un vocabular destul de bogat încât să poţi să foloseşti sinonime sau parafraze la nevoie sau să-ţi corectezi singur greşelile dacă acestea au dus la neînţelegeri. Aici deja foloseşti structuri gramaticale complexe ce pot da şi alt sens frazelor pe care le foloseşti ca de exemplu elemente temporale într-o povestire sau deduceri în anumite situaţii ipotetice.

Manuale:

 • „Life”,  National Geographic Learning
 • „Impact”, National Geographic Learning              
 • Close-up, National Geographic Learning
 • „Headway”, Oxford University Press
 • DURATA CURS:
  4 luni – 96 ore / sau 2 luni – 48 ore
 • ORAR:
  Luni, Miercuri, Vineri sau / Marți, Miercuri
 • ORA:
  15:30 - 17:00 & 16:00 - 17:30 / 18:00 - 19:30